Йога

Да практикуваш йога е много популярно занимание напоследък. Изглежда, че всеки, който държи на себе си го прави. Но дали Йога е едно обикновено занимание? Какво е толкова специално и защо хората го практикуват? Може би отговорът е в това, че йога не е просто комплекс от упражнения, а начин на живот, начин на мислене.

 

Практикуването на йога има терапевтичен ефект, който  има за цел да обедини ума, духа и тялото и ги хармонизира в едно цяло. Чисто физически, ефекта върху фигурата, правилната поза и дишането, са неоспорими.
Това са и  основните причини, поради които хората искат да започнат йога - да се чувстват по-добре, да бъдат по-енергични, по-щастливи и да се  чувстват по-спокойни.

 

Йога курсовете във FD Health Club  се водят от Йога инструктора от Индия, Пракаш. Има много различни стилове йога, който и да практикувате, няма да сбъркате. Тoзи, който предлага Пракаш се нарича  Ащанга йога - динамична практика, включваща в себе си последователност от пози, свързани помежду си с комплекси от движения съчетани с дихателни техники и концентрация на вниманието в определени точки. Особено внимание е отделено на дихателните упражнения, които подобряват кръвообращението и  функцията на имунната система.

 

Йога за деца 4-7 години
Йога ще помогне на децата да са по-жизнерадостни и здрави, да открият собственото си тяло, да изразяват емоциите си и да бъдат по-социално отговорни. Децата ще се забавляват, имитирайки животни и предмети от заобикалящия ни свят. Йога учи децата да приемат и обичат себе си и другите, да бъдат по-концентрирани, внимателни и емоционално устойчиви – и всичко това – чрез игра!

 

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ЙОГА?

Ние гарантираме, че практикувайки йога редовно, Вие ще влезете във форма по- бързо и по-лесно от когато и да било. Възползвайте се !

 

ЕФЕКТ

  • Подобрява мускулната сила и тонус
  • Ускорява  метаболизма
  • Има антицелулитен ефект
  • Увеличава енергията и издръжливостта
  • Подобрява релаксацията цялостното хармонизиране на тялото
  • Подобрява костната структура и участва в борбата с остеопорозата
  • Увеличава гъвкавостта и кръвообръщението
  • Създава социални контакти